ZİRVE ORGANİZASYON'un İstanbul'un tarihi mekanlarında verdiği hizmet yelpazesinde yer alan bir diğer kasır ise Maslak Kasrı'dır.
ZİRVE ORGANİZASYON'un farkıyla Maslak Kasrı'nın tarihi dokusunun yanında doğa ile iç içe ve doyumsuz manzarasıyla misafir ve ziyaretçilerine doyumsuz bir hava vermektedir.
Bizler de ZİRVE ORGANİZASYON olarak daha önce de ifade ettiğimiz gibi bu tarihi mekanların ziyarete ve etkinliklere açılmasıyla birlikte müşterilerimizin tercihleri doğrultusunda her türlü düğün, nişan, sünnet düğünü, nikah ve daha bir çok alanda hizmet vermeye başladık. Bu hizmetlerin dışında ihtiyaç duyulduğu halde her türlü masa, sandalye, yeme içme, ikram ve daha bir çok sektörde hizmet vermeye hazırız. Düğün, nişan, nikah, sünnet düğünü, kokteyl gibi her türlü etkinlik, merasim, organizasyon ve toplu buluşmalarda ihtiyaç duyulacak her türlü hizmeti yapma kapasitesine sahibiz.
Özel gün ve gecelerinizde hayallerinizin ötesinde bir vakit geçirmek istiyorsanız ZİRVE ORGANİZASYON farkıyla bunu sizlere yaşatmaya hazırız. Yeter ki siz karar verin biz de bu hayalinizi gerçekleştirelim.
Şehrin stres ve gürültüsünden uzak, sessiz, sakin, nezih, ferah ve doğa ile iç içe bir etkinlik düşünüyorsanız burası tam size göre...
Maslak Kasrı Düğün
Tarihi mekanlarda düğün konseptinin ilgi görmesi üzerine kullanıma açılan Maslak Kasırları, hayatlarına yeni bir başlangıç yapmak isteyen çiftler ve aileleri tarafından tercih edilmektedir. Özellikle düğün mevsimi olarak değerlendirilen bahar ve yaz döneminde dikkat çeken isimler için evlenecek çiftlerin aylar öncesinden rezervasyon yaptırması gerekmektedir. Maslak Kasırlarında düğün törenin için ayrılan bölümler;
Maslak Kasırları Ön Bahçe
Maslak Kasırları Arka Bahçe
Gölet Çevresi
Limonluk olarak bilinen alanlardır.
Müşterilerimizin Maslak Kasrı olsun diğer kasırlar olsun bu gibi mekanlarda organizasyon düzenleyecekleri takdirde ilk önce bizimle iletişim kurmaları gerekmektedir.
MASLAK KASRI'NIN TARİHİ
Bölgeye kazandırdıkları konumla bugün hala dikkat çeken kasırların bir bölümünün Sultan Abdülaziz ve kalan kısmının da Sultan 2.Abdülhamit tarafından yapıldığı düşünülmektedir. Sultan 2.Abdülhamit tarafından şehzadelik döneminde kullanılmıştır. Kasrıda kaldığı süre içerisinde 2.Abdülhamit, kitap okuyarak ve marangozlukla vakit geçirmiştir.Bu kasrının Sultan 2.Abdülhamit’in tahta davet edildiği mekan olması sebebi ile, Osmanlı tarihi açısından önemli bir yere sahip olan kasırların günümüzde kullanılan bölümleri arasında; Kasr-ı Humayun, Paşa Dairesi, Limonluk, Çadır Köşk ve Mabeyn-i Hümayun yer almaktadır
Maslak Kasrı Hakkında Bilgiler
170 dönümlük alan üzerine yayılmış olan kasırlar, yeşilin farklı tonlarını bir arada barındıran bir koruluğun içinde adeta gizlenmektedir. Ahşap konut mimarisi ve süslemeciliğinin en seçkin örnekleri olarak gösterilen kasırlar, günümüzde de yerli ve yabancı turistlerden hak ettiği değeri görmektedir. Günümüzde halen kullanılan alanların Boğaziçi’nin Karadeniz’e açıldığı noktayı net bir şekilde görebilmesi değerinin artmasını sağlamaktadır. Kasr-ı Hümayun alanı eski arşivlere dayanılarak restore edilmiş ve müze-saray olarak halkın kullanımına açılmıştır.
Ziyaretçilerin hoş vakit geçirebilecekleri ve dinlenerek alanın tadına varacakları kafeteryaların kurulu olduğu Limonluk ve Çadır Köşk Bahçelerinde kış aylarına açan çiçekler bölgeye gösterilen ilginin yılın 365 günü sürmesine neden olmaktadır. Alanda ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılmasına izin verilmektedir.
Maslak Kasrı Nerede ve Nasıl Gidilir?
Maslak Büyükdere Caddesi üzerinde yer alan Maslak Kasrına ulaşım son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Metroyu kullanacak olan misafirlerin Atatürk Oto Sanayi durağında inmesi ve biraz yürümesi yeterlidir. Ayrıca 4.Levent metrosu önünden geçen minibüslere binilerek de Kasırların tam önünde inebilirsiniz.