Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram

Küçüksu kasrı düğün ve nişan organizasyonu

Küçüksu Kasrı Düğün ve Nişan Organizasyonu

İstanbul’da tarihi mekanların ziyarete açılması ve belli etkinlik, merasim ve törenlere izin verilmesiyle halkta yoğun bir talep oluştu.
Kapalı salonları tercih etmeyenler başta İstanbul’un tarihi mekanları olan kasırlara yöneldi.

Tarihi mekanların verdiği mistik hava ve doğa ile iç içe oluşuyla beraber muhteşem manzaralarıyla göz kamaştırıyor.

Diğer tarihi mekanlar gibi Küçüksu Kasrı da İstanbul’un tercih edilen tarihi gözde mekanlarından biridir. Halkın yoğun talebiyle karşı karşıya kalan bu ve benzeri mekanları ZİRVE ORGANİZASYON’u da halka hizmet konusundaki hassasiyetinden dolayı bu mekanları hizmet konseptine almıştır.

ZİRVE ORGANİZASYON’undan hizmet alan tüm müşterilerin düğün, nişan, kokteyl, sünnet düğünü, doğum günü başta olmak üzere her türlü hizmeti sunmaktadır.

Ayrıca etkinlik, merasim ve organizasyonlar dışında ihtiyaç duyulduğu halde her türlü masa, sandalye, catering, yeme, içme, ikram ve diğer benzeri hizmetlerle müşterilerimizin yanındayız.

Müşterilerimiz bu gibi mekanları tercih etmeleri durumunda gerek danışmanlık, gerekse hizmet konusunda her türlü desteği kendilerine sunuyoruz. Yeter ki bizimle iletişime geçsinler.

İstanbul'un tarihi mekanları arasında yer alan Küçüksu Kasrı’nın nezih, temiz, doğa ile iç içe, manzarası, deniz ve İstanbul boğazına nazır olması ve ZİRVE ORGANİZASYON’UN ayrıcalığıyla bu farkındalığı yaşayın.

Müşterilerimize sunduğumuz mekan ayrıcalığı kadar fiyat konusunda da esneklik sunuyoruz. Müşterilerimizin bütçesini son derece düşünüyor ve bu konuda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Neden Küçüksu Kasrı?
Küçüksu Kasrı’nda özellikle düğün, kına, nişan ve diğer bir çok etkinlik hizmetini üstlenmekteyiz. Profesyonel ekipmanlarımızla ve yılların verdiği firma tecrübesiyle bu hizmeti yerine getirmekteyiz . Bu özel günlere ek olarak da birçok kurumsal şirketin özel günlerinde yemekleri ve toplantıları da Küçüksu Kasrı’nda yapılabilmektedir.

Küçüksu Kasrı'nda Bir Organizasyondan Fazlası
ZİRVE ORGANİZASYON, hayalini kurduğunuz özel gün ve gecelerde Küçüksu Kasrı farkıyla bunu destekleyerek akraba, dost ve sevdiklerinizle mutluluğunuza mutluluk katarak unutulmaz bir an yaşamanıza vesile olacaktır.

KÜÇÜKSU KASRI TARİHİ
Osmanlı padişahlarının dinlenme maksadıyla kullandığı biniş kasırlarından olan Küçüksu Kasrı, Göksu ve Küçüksu Derelerinin arasında uzanan ve “Asya'nın tatlı suları” olarak anılan Küçüksu Çayırları’nın denizle buluştuğu kısımda yer almaktadır. Bu mesire bölgesi, Kâğıthane Mesiresi’nin 1730 yılında gerçekleşen Patrona Halil Ayaklanması neticesinde yok olmasının ardından yüzyılın en meşhur eğlenme yerlerinden biri haline gelerek önemini artırmıştır. Günümüze dek ulaşan Küçüksu Kasrı’nın yerinde, daha önceleri Sadrazam Divittar Mehmet Emin Paşa tarafından, padişahlığı döneminde Boğaziçi kıyılarını sık sık ziyaret eden I. Mahmud’un konaklaması için inşa ettirilen ahşap bir konak olduğu bilinmektedir. Yapımı 1752 yılında tamamlanan bu konak, yüz yılı aşkın süre boyunca dönemin padişahlarını ağırlamış, Sultan Abdülmecid 1856 yılında iyice tahrip olan konağın yerine bugünkü Küçüksu Kasrı’nı yaptırmıştır.

Boğaziçi Kıyılarında Zarif Bir İnci
Küçüksu Kasrı, özellikle XIX. yüzyılda inşa edilen Osmanlı yapılarının pek çoğunda imzası bulunan Balyan ailesi üyelerinden Nigoğos Balyan tarafından yapılmıştır. Kasrın iç dekorasyonu ile düzenlemeleri ise aynı zamanda Dolmabahçe Sarayı’nın da iç mekân tasarımlarından sorumlu olan Paris Operası dekoratörü Sechan tarafından gerçekleştirilmiştir. 15 X 27 metrelik bir alan üzerinde, yığma tekniğiyle kargir olarak inşa edilen yapı, bodrum dahil olmak üzere üç katlıdır. Kiler ve mutfak olarak kullanılan bodrum kat hizmetkârlara ayrılmış, hükümdar ile misafirlerin kullanımına tahsis edilen diğer katlar ise ortada yer alan bir sofaya açılan dört oda halinde düzenlenmiştir. Kasrın iç mekânları, alçı kabartmalı kalem işi süslemeli tavanlarının yanı sıra özenle döşenmiş parkeleri, Batılı tarzdaki mobilyaları, duvarları süsleyen sanat eserleri ve değerli İtalyan mermerlerinden yapılmış şömineleriyle göz alıcı bir görünüme sahiptir. Daha çok dinlenme konutu olması nedeniyle orijinal tasarımında yatak odası ve banyoya yer verilmeyen Küçüksu Kasrı’nın kimi bölümleri, Cumhuriyet Dönemi’nde yapılan çalışmalar esnasında bu doğrultuda yeniden düzenlenmiş ve dekore edilmiştir. Kasrın denize bakan cephesi, padişahlar buraya gelirken denizyolunu tercih ettikleri için diğer cephelere oranla daha gösterişli ve zengin bir görünüme sahiptir. Bu cephede bulunan şadırvanlı küçük havuz ve merdivenin bezemelerinde, Barok Dönem mimari anlayışı benimsenmiştir. Kasrın dış süslemeleri, genç yaşta vefat eden ağabeyi Sultan Abdülmecid’den sonra tahta geçen Sultan Abdülaziz tarafından fazla sade bulunduğu için yeniden düzenlenmiştir.

Her Dönemin Gözde Konutu Küçüksu Kasrı
Küçüksu Kasrı, pek çok diplomatik kabulün adresi olmuştur. Rus Çarı II. Aleksandr Nikolayeviç’in kardeşi, Grandük Konstantin Nikolayevi, burayı ziyaret eden ilk misafirler arasındadır. Kudüs yolculuğu dönüşünde, Sultan Abdülmecid tarafından kahvaltıya davet edilerek aynı sofrada oturmuşlardır. Fatih Sultan Mehmed döneminde çıkan bir kanunnameyle başlatılan, padişahların aile üyeleri dışında kimseyle sofrayı paylaşmama geleneği de ilk kez burada bozulmuştur. 1909 yılında Sultan Mehmed Reşad’ın dönemin ileri gelen asker ve bürokratlarıyla bir öğle yemeği için ziyaret ettiği kasır, Cumhuriyet Dönemi’nde de ilgi gösterilen yerlerden biri olmayı sürdürmüştür. Mustafa Kemal Atatürk’ün de Boğaziçi gezileri sırasında kısa süreli dinlence mekânı olarak uğradığı Küçüksu Kasrı, 1983 yılında müze olarak hizmete açılmıştır. 1992 yılında başlayıp dört yıl süren kapsamlı bir restorasyon ve güçlendirme projesinin ardından bugünkü görünümüne kavuşan Kasır, günümüzde müze-saray ve mesire olarak hizmet vermeyi sürdürmektedir.

Küçüksu Kasrı İstanbul'un Beykoz ilçesinde Küçüksu'da bulunmaktadır.
Anadolu yakasından gelenler için

Kadıköy'den 14R numaralı otobüse binerek son durakta indiğinizde Küçüksu Kasrı'na ulaşabilirsiniz.
Üsküdar'dan Üsküdar-Çekmeköy metrosuna binerek Kısıklı durağında ininiz. Buradan Millet Bahçesi çıkışından çıkaraj 14R numaralı otobüse binip son durakta indiğinizde Küçüksu Kasrı'na ulaşabilirsiniz.

Ümraniye'den Üsküdar ya da Kadıköy yönüne giden herhangi bir otobüse binerek Namazgah durağında ininiz. Buradan üst geçitten otoyolun karşısına geçiniz. Buradaki Namazgah durağından 14R numaralı otobüse binerek son durakta indiğinizde Küçüksu Kasrı'na ulaşabilirsiniz.

Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla taraflarından geliyorsanız Tavşantepe-Kadıköy metrosuna binerek Kadıköy'de ininiz. Buradan 14R numaralı otobüse binerek son durakta indiğinizde Küçüksu Kasrı'na ulaşabilirsiniz.

Avrupa yakasından gelenler için

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler taraflarından geliyorsanız herhangi bir metrobüs istasyonundan Metrobüsle Altunizade durağında inerek Üsküdar-Çekmeköy metrosuna aktarma yapınız. Metronun Kısıklı durağında ininiz. Buradan 14R numaralı otobüse binerek son durakta indiğinizde Küçüksu Kasrı'na ulaşabilirsiniz.

Esenler, Bayrampaşa taraflarından geliyorsanız Yenikapı-Havalimanı metrosuna binerek Merter'de ininiz. Metrobüse aktarma yapınız. Metrobüsle Altunizade durağında inerek Üsküdar-Çekmeköy metrosuna aktarma yapınız.Metronun Kısıklı durağında ininiz. Buradan 14R numaralı otobüse binerek son durakta indiğinizde Küçüksu Kasrı'na ulaşabilirsiniz.

Güngören, Bağcılar taraflarından geliyorsanız Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Zeytinburnu istasyonunda ininiz. Metrobüse aktarma yapınız. Metrobüsle durağında inerek Üsküdar-Çekmeköy metrosuna aktarma yapınız.Metronun Kısıklı durağında ininiz. Buradan 14R numaralı otobüse binerek son durakta indiğinizde Küçüksu Kasrı'na ulaşabilirsiniz.

Taksim'den 129T'ye binerek Millet Bahçesi durağında ininiz. Bu duraktan 14R numaralı otobüse binerek son durakta indiğinizde Küçüksu Kasrı'na ulaşabilirsiniz.